BİTKİ | UYGULAMA DÖNEMİ | YAPRAKTAN | TOPRAKTAN DAMLAMA SULAMA |
Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar | Meyve gelişme döneminde 3-4
uygulama yapılır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/a 1ton su |
Kavun,Karpuz, Kabak | Meyve gelişme döneminde 3-4
uygulama yapılır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/a 1ton su |
Çilek | Meyve gelişim döneminde 2-4 uygulama. Meyve döneminde 3-5 uygulama yapılır. | 500-600cc/da 100lt su | 1500-2000cc/a 1ton su |
Bağ, Kivi | İnce koruk döneminde, İri koruk döneminde 2 uygulama, Tatlı su yürüme döneminde önce ve sonra 2
uygulama, Hasattan 7-10 gün önce
uygulama yapılır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/a 1ton su |
Muz | Gelişim dönemi
boyunca uygulanır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/a 1ton su |
Narenciye | Meyve gelişme döneminde 3-4
uygulama Meyve renklenme ve tatlanma döneminde 2-3 uygulama yapılır. | 500-600cc/da 100lt su | 1500-2000cc/a 1ton su |
Meyva Ağaçlarında | Meyve gelişme döneminde 3-4
uygulama Meyve renklenme ve tatlanma döneminde 2-3 uygulama yapılır. | 500-600cc/da 100lt su | 1500-2000cc/a 1ton su |
Zeytin | Meyveler nohut iriliğindeyken 15-20 gün ara ile 2-3 uygulama, Çekirdek sertleşme dönemi ve sonrası 2-3 uygulama, Renklenme dönemine girerken 20 gün ara ile
2 uygulama yapılır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/a 1ton su |
Mısır, Ayçiçeği | Vejetatif
gelişme dönemi boyunca uygulama yapılır. | 500-600cc/da 100lt su | 1500-2000cc/a 1ton su |
Patates, Şeker Pancarı, Havuç | Yumru gelişme döneminde 3 uygulama yapılır. | 500-600cc/da 100lt su | 1500-2000cc/a 1ton su |
Buğday, Arpa, Çeltik, Kanola | Vejetatif
gelişme dönemi boyunca uygulama yapılır. | 400-500cc/da 100lt su | - |
Pamuk | Koza oluşum döneminde 2-3 uygulama yapılır. | 500-600cc/da 100lt su | 1500-2000cc/a 1ton su |
Fasulye, Nohut,Mercimek | Vejetatif
gelişme dönemi boyunca uygulama yapılır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/a 1ton su |
Soğan, Sarımsak | Baş olum döneminde 2 uygulama yapılır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/a 1ton su |
Fındık, Ceviz,Antep Fıstığı | 1.Uygulama yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra 2. Uygulama iç
doldurma döneminde uygulanır. | 500-600cc/da 100lt su | 1500-2000cc/a 1ton su |
Yaprağı Yenen Sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) | Bitki boyu 8-10 cm
olduğu dönemden itibaren uygulanır. | 500-600cc/da 100lt su | 1500-2000cc/a 1ton su |
Yeşil Alanlar, Kesme Çiçekçilik | Yetiştirme dönemi
boyunca uygulanır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/a 1ton su |