ÜRÜN ADI | UYGULAMA DÖNEMİ | YAPRAKTAN | TOPRAKTAN DAMLAMA SULAMA |
Örtü Altı Bitkileri | Meyve gelişim dönemi ve ihtiyaç duyulan her dönemde 15 gün aralıklarla uygulanır. Hasada kadar en az 5 kez uygulanır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Elma, Armut, Ayva | Taç yaprakların dökülmesinden hasattan bir hafta öncesine kadar 7-14 gün ara ile uygulanır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Kiraz, Vişne, Şeftali, Kayısı, Erik | Meyve tutumundan sonraki dönemde, hasattan 4 hafta ve 2 hafta olmak üzere 2 kez uygulanır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı | Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra uygulanır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Zeytin | Meyve tutumundan sonra 2-3 kez uygulanır. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar | Meyve tutumundan sonra hasata kadar olan sürede 8-10 gün süre ile tekrarlanır. | 250-300cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Çilek | Çiçeklenme başladıktan sonra 8-10 gün ara ile 4 kez uygulanır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Kavun, Karpuz, Kabak | Meyve teşekkülü ile hasat arasında kalan zaman içinde 7 gün ara ile 2-3 kez uygulama yapılır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Bağ, Kivi | Meyve tutumundan sonraki dönemde hasattan 4 ve 2 hafta önce olmak üzere 2 kez uygulanır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Muz | Hevenkte parmak irileşmeye başladıktan sonra uygulanır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Narenciye | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönem ile hasat dönemi arasında 10-15 gün ara ile 2-3 kez tekrarlanır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Yaprağı Yenen Sebzeler (Marul, Kıvırcık,Karnabahar, Lahana vb.) | Gövde gelişmesi/ baş teşekkülü döneminden başlayarak hasata kadar 10-15 gün ara ile 3 kez uygulama tekrarlanır. | 250-300cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Soğan, Sarımsak | Çıkıştan ya da şaşırtmadan sonraki dönemlerde başlayarak 10-14 gün ara ile 2-3 kez uygulanır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Patates, Şeker Pancarı, Havuç | Yumru erik iriliğini aldıktan sonra ilk uygulama yapılır. 10-15 gün ara ile 3 kez tekrarlanır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Pamuk | Taraklanma başlangıcı ile çiçeklenme arasında uygulayınız. | 400-500cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Fasulye, Nohut, Mercimek | Bakla verimi aşamasında uygulanır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Buğday, Arpa, Çeltik | Kardeşlenme ile sapa kalkma dönemi arasında uygulanır. | 300-400cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |
Yeşil Alanlar, Kesme Çiçekçilik | Gelişim dönemi boyunca uygulanır. | 250-300cc/da 100lt su | 1000-2000cc/da 1ton su |