KONAGRİ TARIM

Bor hareketsiz bir mikro elementdir. Bitki içerisindeki hareketi, bitkinin ksilem borusunda suyun hareketi ile olur. Bu nedenle stomaların kapalı olduğu trnaspirasyon olmadığı devrelerde bor taşınamaz. Etonol aminle şelatlı olanAsgreen Bor’un yapısındaki özellik sebebiyle kolayca alınır ve taşınır.

Bitkide Bor’un görevleri;

- Meristem gelişimi

- Karbonhidrat metabolizması

- Nükleik asit sentezi

- Polen çimlenmesi

KULLANIM ŞEKLİ

YAPRAKTAN

1. Sebzeler (Fasulye, bezelye, hıyar  su kavun, karpuz, domates, biber, patlıcan)  100-150 cc/100 lt 

2. Narenciye 120 cc/ 400 lt su 1-1,5lt/ 1.000 lt su

3. Meyve ağaçlarında (Zeytin, elma, armut, şeftali, kayısı)  1-1,5 lt /1.000 lt su

4. Süs bitkilerive kesme çiçeği 150 cc/ 100 lt su

5. Çilek  150 cc/ 100 lt su

DAMLAMA SULAMA İLE

1. Sebzeler (Fasulye,bezelye, hıyar kavun, karpuz, domates,biber, patlıcan) 150 cc/100 lt su

2. Narenciye 300 cc/ Da

3. Süs bitkilerive kesme çiçek 0,5 lt/ Da

4. Çilek 0,5 lt/ Da